Algemene Muzikale Vorming (AMV)

 

 

AMV is een vooropleiding voor kinderen van groep 3 t/m groep 6, voordat zij een muziekinstrument kiezen om op te leren spelen. Tijdens de lessen leren kinderen kennismaken met o.a. zingen, blokfluit, piano, viool, dwarsfluit, gitaar, klokkenspel en drums. Zij leren noten lezen en ritmes spelen. Samen muziek maken stimuleert ook nog eens de sociale ontwikkeling van kinderen. De lessen zijn speels en plezier staat voorop! 

 

De AMV lessen zijn wekelijks in groepsverband (3 tot 5 kinderen) en duren 45 minuten per les.

 

Je begint met de cursus AMV-basis (3 maanden). Deze lessen zijn vooral gericht op zingen, blokfluit spelen en simpele ritmes/noten leren. Daarna kun je doorgaan met AMV-vervolg (3 maanden). Hierbij zullen allerlei instrumenten besproken of uitgeprobeerd gaan worden en zal het blokfluit spelen worden uitgebreid. Tijdens de gehele cursus maken wij gebruik van een  blokfluitmethode waarbij ieder kind vanaf het begin zijn eigen werkboek krijgt.  

 

Waarom AMV-lessen volgen bij Muziekschooltje Annen? Omdat wij les geven aan kleine groepjes in huiselijke sfeer en er is aandacht voor ieder kind! Geen groot klaslokaal in een school met te grote groepen, dat is wat wij juist niet willen. In onze muziekschool zijn veel instrumenten aanwezig.

 

Een nieuwe groep start weer in januari 2023!

  --> lesdag: maandag; tijdstip: 14.15u - 15.00u.

Interesse? Geef je nu vast op, want vol=vol! 

                                       nog 1 plekje vrij!